Retrohenkeä kasvattamassa

Retrorekat avasivat kevään 2016 kokoontumalla Kukonkoivuun nyt jo kolmannen kerran. Aurinkoisessa kelissä potkiskeltiin renkaita, iskettiin tarinaa, tehtiin kauppaa ja juotiin päälle munkkikahvit. 

Rekkakukon piha Hollolan Kukonkoivussa pullisteli retrokalustoa vapun jälkeisenä lauantaina. Yleisön katsottaviksi saapui jälleen liki 90 entisaikojen tuloksentekijää. Kokoontumisajotyyppisellä tapahtumalla tavoiteltiin paljolti nostalgiaikään ehtinyttä kalustoa, sellaista huomisen museoautoa. Toki paikalla oli runsaasti myös museoituja ajokkeja.

img_5022

Ikäskaala oli tälläkin kertaa varsin leveä, Petsamon liikenteen Hävittäjä edusti iäkkäintä ääripäätä – vuosituhannen vaihteen kanttilampuin varustetut FH-Volvot taasen olivat niitä nuorimpia tähtiä. Talkoovoimin järjestettyyn tapahtumana oli vapaa pääsy, mikä oli monelle positiivinen yllätys. Ja yllätys oli sekin, että portilla näyttelyajokin ikkunasta työnnettiin kuljettajalle makkarakuponki.

Järjestäjät muistuttavat, että tapahtuma järjestetään täysin talkoovoimin, jolloin muutamien alaan läheisesti liittyvien yritysten tuki on ensiarvoisen tärkeää. Tuella saadaan talkoolaiset syötettyä ja makkarat tarjottua automiehille. Talkooapuna saatiin myös Liikenne Lampolan bussi, joka kyyditsi väkeä Lahden Classic Motorshow-tapahtuman ja Rekkakukon välillä.

Posted in Uusimmat uutiset.